Phoenix MetalWorX Alle metaaluitvoeringen in RVS, staal & aluminium
Laswerk • Plaatwerk • Vervaardiging & reparatie

U bevindt zich hier: Site > Historiek

Historiek

De kern van de activiteiten van PhoeniX MetalWorX wordt gevormd door metaalbouw en de productie van metalen onderdelen. Het bedrijf, dat in februari 1993 is opgericht en voortaan de naam De Bolle s.p.r.l. droeg, is gevestigd in de industriezone van Naninne.

Allereerst heeft deze onderneming zich geconcentreerd op onderhoud, hoofdzakelijk in de voedingssector. In de loop der jaren heeft ze haar activiteiten gediversifieerd en is ze zich gaan richten op de bouwsector, waar vraag is naar smeedwerk. Uitvoeringen zoals trapwerk, trapleuningen, balustrades, leuningen en kleine structuren die steeds talrijker zijn geworden en een steeds groter deel van de omzet vertegenwoordigen, zijn er tot stand gekomen. Ook de werkplaats is in oppervlakte toegenomen: van 450m² tot 1200m² op dit moment.

Vanaf 2007, toen het bedrijf is overgenomen door het concern PhoeniX, kent het een sterke groei. Het team leidinggevenden en het team van het studie  en tekenbureau zijn vernieuwd. Om deze evolutie te benadrukken draagt het bedrijf vanaf begin 2010 de naam PhoeniX MetalWorX. Deze nieuwe naam staat symbool voor de harmonie die er bestaat tussen de onderneming, de door haar gebruikte materialen – de metalen [Metal] – en een van haar essentiële waarden, het werk [WorX]. In de X aan het einde worden al deze kenmerken verenigd en wordt, aangezien ook het woord PhoeniX op deze letter eindigt, duidelijk dat het bedrijf onderdeel is van het Concern.